Vermoedt u dat er een wespennest in of bij uw huis of tuin is en ondervindt er hinder van? Neem dan contact met ons op, wij verwijderen deze voor u. Naast onze hoveniers werkzaamheden doen wij ook wespenbestrijding.

Wespen beginnen met het bouwen van hun nesten in april en mei. Je ziet ze dan vaak vliegen in de buurt van schuttingen op zoek naar materiaal voor het nest. Ze gebruiken gekauwd hout als materiaal. De nesten zitten vaak bij dakranden, vlieringen, schuren en bijgebouwen.

Afbeelding van bstad via Pixabay

Als het nest klaar is, ongeveer vanaf juni, gaan ze op zoek naar zoetigheid. Dat is het moment waarop mensen hinder beginnen te ondervinden. De meeste hinder is aan het einde van de zomer. Dan worden de wespen namelijk agressiever. Het beste is echter om aan het begin van de zomer het wespennest weg te halen.

Wespenbestrijding

Om wespen te bestrijden maken wij gebruik van beschermende kleding en hogedruk- en uitschuifbare telescoopapparatuur. Vervolgens brengen wij een insecticide onder hoge druk in het wespennest via de vliegopening. De insecticide is een stuifpoeder zodat het diep in de holle ruimte komt. Daarnaast nemen wespen het zelf mee verder het nest in, naar de koningin zodat de de stof ook daar zijn werk kan doen. De wespen zijn na 1 á 2 dagen dood. Vervolgens kunt u, indien u dat wilt, het stille nest zelf verwijderen.

In het uitzonderlijke geval dat het wespennest na een keer bestrijden nog steeds actief is, komen wij onder garantie terug totdat het nest dood is.